12.06.2007 г., 9:08 ч.

НЕ МОЖЕШ 

  Поезия
699 1 10
 

НЕ МОЖЕШ


Не можеш да забравиш... ей така!

Откъснах този вик от себе си,

За тебе го откъснах...

Когато ветровете сухи,

                    на залеза очите пиха

и морни птици търсеха гнездо

в душата ми ограбена да свият.


Следите на нощта са страшно къси.

Безумният ти огън бавно ще угасне,

потънал във сърцето на дълбока пряспа,

когато се решиш да ме потърсиш.


А в моята врата ще скърцат ветрове.

И пак ще се провира във душата

през тясната пролука откраднатата нощ,

със този тънък писък на бръснача.


Сенките в душата ми безмълвно чезнат

зад хоризонта тънък на нощта.

А моите разкаляни пътеки все потъват

в безброй неразбираеми неща.


Не можеш да забравиш... ей така!

На паметта  ще те пореже звънко

                    острието на бръснача...

                                                    01.06.07г


© Василена Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??