4.05.2007 г., 10:23 ч.

Не отминавай! 

  Поезия
607 0 9
 

Дочувам скърцащите клони

на сухото дърво, което рони

сълзи по своята премяна,

а вятър в клоните навява

преситена студенина...

Защо така

подменят се сезони

и чувстваме душите си тъй голи,

подобно туй дърво,

без радост и палто,

което на гърдите ни да топли

и чакаме с въздишки и със вопли

да срещнеме на утрото лъча?

Ела,

преди да дойде пролетта!

Сега, когато е студено,

когато е сърцето ми ранено,

ми трябва жест и топлина.

Не отминавай!

Ръстът ми е нисък,

но с моя силен писък

ще проглуша света.

© Росица Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??