9.03.2017 г., 16:40 ч.

Не питай никога за вчера 

  Поезия » Любовна
245 2 2

Не питай никога

за вчера.

Там те няма.

Няма ме и мене.

Залостих входната врата.

И всяко връщане

е загуба на време,

не мога нищичко

да променя.

 

Не ме притискай

със въпроси

и догадки.

Да трупам пак

вина върху вина.

Те бяха като

втора кожа,

в тях се скривах.

Мълчанието

носи тишина.

 

Отново чакам тук

на прага ти -

новородена,

със шарф от есенна мъгла.

И гола-голеничка

ще замръзна

като ледена висулка,

ако поискаш

да се облека.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??