Брегът е далече !?
Но плувай човече.
Недей се предава.
От живота прекрасен
недей се лишава.
Продължавай да плуваш.
Размахвай ръцете.
Какво толкоз умуваш?
Движи ги и двете.
Животът бил страшен..
То, и пътя е прашен.
Но щом стъпиш на него
презри своето его.
Извърви го до края.
Че по-далече от Ада
е Рая .
Лъжата на Истината е сестра.
Тъй както черното е бяло.
И от суша е дъжда.
Господарят на роба е приятел,
негодяят на живота е ваятел.
А дяволът е ангел черен
с отрязани крила.
И ще попитате сега:
- А тиранът има ли душа ?
© Живко Делчев Всички права запазени