20.11.2020 г., 22:55 ч.

(Не)Сериозен разговор 

  Поезия » Гражданска
205 0 0

Нов ден, здравей!

Успах ли се?

Не почвай пак! Недей!

Изглеждаш ми познат?

Напомняш ми на бившия!

Не мъж! На бившия ми ден!

(Мъжът ми е един

и спи до мен)

Добре де, станах вече!

Спести си забележките,

май много се увлече!

Поглеждам в огледалото…

По дяволите и комплексите!

И… моля ти се,

не бъди нахален!

Очаквам да си толерантен,

щедър, мил, усмихнат…

Старай се да не си банален!

Кафето нека да не е горчиво.

Обядът да е здравословен,

вечерята със глътка вино!...

И моля те, без изненади!

Не искам разни комплексари

да ме поучават как да живея,

Повярвай ми,

само изглеждам смирена!

Мой днешен ден,

огрян от срамежливото слънце,

не искам те студен…

За чувствата говоря!

Надявам се на обич – зрънце!

Вратата ще отворя

и ще раздавам с шепи

на малки и големи,

на праведни и грешни!

Ден, пълен със мечти,

ела, от обичта ми

си вземи и ти!

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??