Не си ми нужна ти, Мари-Хуана!...
Нито ти - Хашишко хер Оин...
Достатъчно
душата ми
замаяна е
от отровен дим...
Достатъчно
душата на народа,
задушена,
пуши.
И гори,
дими. -
От беззакония законни.
От цени
и от храни
отровни.
От идиотски бюрократщини.
От мафиотска партизанщина...
От сривове
и взривове подземни...
От мечти окървавени...
От безобразни
скок-подскоци
на акцизи,
такси,
тоци...
Търгувайте,
пирувайте,
мошеници,
дрогиращи деца!...
Опивайте се, клетници!...
А аз
ще угася
последния си фас
върху сърцето си...
Марин Тачков
3-13 юни 2012 г.
© Марин Тачков Всички права запазени