24.03.2020 г., 7:25 ч.  

За Доброто е нужно сърце 

  Поезия » За деца
830 1 12

Хей, Приятел, за миг се поспри,

за Доброто с теб да поспорим!

Да си кажем, очи във очи,

за какво ние двама се борим.

 

Някак важен по пътя минаваш,

не поглеждаш секунда встрани.

И забравяш, тъй бързо забравяш

свойте братя и свойте сестри.

 

Подминаваш нещастна старица,

гръб превила под тежка торба.

А сърцето ти алчно е вече жълтица,

то не трепва за брат във беда.

 

На бездомник отказваш петаче,

на слепец не подаваш ръка.

А сърцето ти - камък, не плаче,

то е къс от студена скала.

 

Извинявай, не си ми Приятел!

За Доброто е нужно сърце,

но голямо, голямо, приятел,

като светлото синьо небе.

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

"За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш!" »

7 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??