23.09.2008 г., 16:55 ч.

Не си този... 

  Поезия
1822 0 33


Не си този, когото съм искала,
нито Другият, дето сънувах.
Няма начин да се разкисна,
нито ти - да се развълнуваш.
Прекрасно зная, че вече
е късно за лудо влюбване.
Пустата младост изтече,
а мечтите бавно се губят.
Няколко мига взаимност
с нищо не ме задължават.
Пак ще спася илюзията,
че имам още до края.
Краят, отдавна станал начало
на живота ми - безлюбовен,
ориентиран неспасяемо
към мисълта за теб... В спомен.

© Иванка Гичева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??