Когато си отиде любовта,
не съжалявай.
Така е било писано.
Пресеква песента
и после всичко бързо опустява.
ФатА моргана - този къс живот,
все някак злополучно ще завърши.
Един изгубва сетния имот,
а друг емоцията ще го скърши.
Един ще сложи край на Еверест,
а друг в леглото с памперс ще се гърчи.
И най-блаженият в последния си тест
прокажено от ужас ще подсмърча.
Свещичка кротко тлее в този час,
когато всичко земно се прощава
и тленното оглежда се анфас
в цял ръст пред огледалото на Ада.
Ще те забравят ближните дори.
За тях ще си досадният им спомен.
Но може пес за тебе да скърби,
отъркал се в поредния бездомен.
© Младен Мисана Всички права запазени
Стойчо, Любомира, Алис Ларк /Магдалена Филипова/, Никола Яндов и Ачо.
Трогнат съм!
Благодаря и на всички поставили в Любими и оценили стиха ми! Приемете поздрав от мен:
https://www.youtube.com/watch?v=6UxgatfGXIw
и пожелание за светла лятна седмица!