8.09.2013 г., 19:11 ч.

Не съм се преоблякла в чисти мисли 

  Поезия » Друга
1045 1 8

Към света Богородица

 

Не съм се преоблякла в чисти мисли.

Пред теб заставам с много тегота.

Не съумях сърцето да почистя

от болката, обидата, страха...

И идвам без подарък, но с надежда

да ми протегнеш майчина ръка,

да ме нахраниш с непреходна нежност,

да излекуваш болната душа.

За теб говорят много, че умееш

да претвориш тъгата в красота,

в изсъхналата радост да посееш

на силните и плодни семена.

Разказват как повеждаш към небето

дори и най-коравите сърца...

Откриваш любовта дори където

владеят само студ и празнота...

Та...

Ето ме и мене - неуспяла,

да се помоля както трябва досега...

На твоята закрила се надявам

по трудния си път към вечността!

© Руми Бакърджиева Всички права запазени

Произведението е включено в:
  1278 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??