29.03.2012 г., 23:26 ч.

Не те сравнявам с нищо 

  Поезия
1030 1 5

Не те сравнявам с нищо. Ти нямаш аналогия.
Ти си опорната точка на моята малка вселена.
Ти ми даваш свободата, която при строгия
режим на приетото в света е забранена.


Ти ме научи на полет, не на пърхане в калното.
Извиси ме над слоеве мъртва земя и стърнища.
Ти пося в мен чувството – най-сакралното –
да обичам и след като не е останало нищо.


Остани с мен още дълго. И учи ме на щастие.
Вече знам, че в живота ни има незаменими
хора, без които светът ни разбит е на части.
А след тях всеки миг ни боли със години.

© Мартин Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??