20.03.2009 г., 15:57 ч.

Не знаеш... 

  Поезия » Любовна
712 0 2

Не знаеш какво е да мръзнеш
насред летния зной.
Или под тон завивки да зъзнеш.
Или глуха за поредния “Кой?!?”

Не знаеш как е безнадежно,
макар вън да ражда се пролетта.
Не знаеш за очите ми пак е валежно
изгрев - светлина, а в душата – тъма.

Не знаеш как смело убивам
всеки порив за “поглед встрани”.
Не знаеш, че с образа ти заспивам
и се будя с него в ранни зори

Не знаеш... ”Обичам те” казвах и казвам
всеки ден в различна игра, с нов подход.
Не знаеш... но по-лесно от мен се отказвам,
отколкото да го бъде без теб моя живот

Не знаеш... а и не знам защо ми се случи.
Защо в теб, защо безнадеждно, защо чак сега.
Не знам... животът упорито иска да ме отучи
да вярвам, че ще споделиш с мен Любовта.

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ...питаща се "той" ли беше Той,
    след всяко прелетно отлитане...
    Докосващо...Поздрави!
  • Не знаеш...
    ”Обичам те” казвах и казвам
    всеки ден в различна игра,
    с нов подход.
    Не знаеш...
    но по-лесно
    от мен се отказвам,
    отколкото да го бъде
    без теб
    моя
    живот!

    Харесах!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??