Вече не зная какво е любов.
(Невероятно дори ми се струва.)
Но не очаквайте с „нов” или „зов”
така предвидимо да я римувам.
Чудя се днес, дали е била
гостенка във живота ми мила.
Дали ми е махала с бели крила,
дали ми е давала сила.
Или може би като всички и аз
съм гонила сенки, химери.
Измама било е. До сетния час
само мечтала съм да я намеря.
© Нина Чилиянска Всички права запазени