22.11.2022 г., 8:56 ч.

Небесна пунктуация 

  Поезия » Строги форми
465 4 4

НЕБЕСНА ПУНКТУАЦИЯ

 

Най мразя многоточието в края.

С мълчание какво ли ще спестиш?

Кажи каквото трябва – да го зная.

Безмълвието често по̀ горчи.

 

Защо да крия римите си плахи,

притулени под лявото ребро?

Не знае никой как нощеска плаках,

че буренясва татковият гроб.

 

Че времето е хищно и злорадо,

краде от всичко – сън или душа,

минута нямам – да се утеша,

 

когато бали трупа листопадът

и чезнат мълком свидните неща,

а аз мълча. И зная, че греша.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??