31.12.2022 г., 11:44 ч.

Небесни песни 

  Поезия » Гражданска
258 2 7

Зима е, вятърът свири в комина.

Кротко се стелят бели дантели.

Огън догаря в стара камина.

Мислите нейде далеч отлетели.

Къде е онзи белобрадият старец?!

Писмо му пратих и таз година.

Свети в небето кръглоликият месец,

сякаш пред него шейната премина.

Писах му, искам сама да му кажа:

Нека се сбъдват в чувала мечтите!

Земни тегоби да му покажа,

божествени люлки да спуснат звездите.

Студът сърцата да попречисти.

Благословени дните да бъдат!

Под камък зло и мисли нечисти!

Любов и човечност нека пребъдат!

Зима е, вятърът свири в комина.

Кротко се стелят бели дантели.

Огън припламва в стара камина,

небесни песни от ангели бели…

© Златка Чардакова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??