12.10.2017 г., 15:15 ч.

Небесни тайни 

  Поезия » Друга
598 4 10

            Дали са облаците бели люлки,

            в които си почиват ветрове.

            И там звезди им свирят на цигулки,

            Пегас прелитащ танцува със криле.

 

 

            А Слънцето със сигурност е пита,

            изпечена до жълто в черна пещ.

            Немирен ангел със криле долита,

            търкаля го по небосвода пеш.

 

            Луната пък е крадена жълтица,

            зад облак скрита в нощното небе.

            По тъмно търси своята сестрица,

            във лунен впряг на звездните коне.

 

            Дъгата сякаш нещо я изправя,

            след дъжд събрала всички цветове.

            И, може би, човек да не забравя,

            че тайни крие мъдрото небе.

 

            11.10.2017

             Пловдив

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??