18.07.2005 г., 7:58 ч.

Небесно сиви очи 

  Поезия
1639 0 5

Огромен град със прашни улици
и сиви къщи със невиждащи очи...
Усещаш погледите вперени във себе си
през липсващите слънчеви лъчи.

Една тълпа, затворена в килията
с решетки - своите мечти...
И ти се задушаваш в тяхната измислена,
но истинска реалност... а слънцето блести...

Пак питаш се: "На кой му пука?
Нали мечтите им са като планини?
А моята е само мижитурка...
момичето с небесно сивите очи..."

Така е... не търси съчувствие...
тълпата е заета...
Катери се по склона на мечтите си,
но заедно със своите решетки.

А слънцето блести...
но не достатъчно за техните Мечти.
Е и? Нали ти трябват само
небесно сивите очи.

© Абвг Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Разкошно е! Не бях чела подобно стихотворение! Поздравления!!!
  • Поздрави! 6!
  • И на мен ми хареса. Според мен Даниела е дала най-точното определение за стихотворението, а именно "оригинално". Далеч е от баналното и събужда вуображението. Браво!
  • Много ми хареса! Поздравления! 6
  • Радва ме. Оригинално е. Вплиташ нишките и на мечтите, и на любовта, и на стадото. 6
Предложения
: ??:??