26.10.2007 г., 13:38 ч.

Недей!!!... 

  Поезия » Друга
893 0 10
***
Защо не коленичите пред мен,
нещастие и свян, като магия?...
Един греховен страшен силует
от мрамор... като Бог и сила...

Не ме оставяй сама под дъжда!
Не си отивай с целувка на лято!
Измамно пространство на приказен плащ...
мрачно и чувствено, тихо и свято...

Защо не надникнеш отвъд плътността
на скрити в Земята приспани вълшебства?...
Да чуеш за ерите, дето сама
е гинела тихо от хорски вертепства...

Не ме отпращай сама в есента!
Не отвръщай очи от ледени нощи!
Фалшиви пътеки твориме едва...
Красиме дома си с катранени мощи...

Додето диханна е... наша е Тя...
и няма от болка да бълва чернилка...
От задух тресе се, че свойте деца...
да пази не може във вечната люлка!...

© Арлина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??