21.07.2010 г., 16:29 ч.

Неделима 

  Поезия
432 0 3

Понякога  е трудно в нея да повярва,

различия бушуват, безспирно в тях се борят,

от нейната религия различна изповядва,

характерите често помежду си спорят.

 

А знаят се със нея вече сто години,

и детството е общо, и спомените също,

от чуждите градини са крали и малини,

и разни други глупости, за нея неприсъщи.

 

Тя вечно е разумна, а другата е спонтанна,

за нейните постъпки си плаща, без да пита,

дружбата им топла на всички им е странна -

тя спъва се и пада, а втората излита.

 

Тя демонът е в нея, със образ на светица -

сянка, но съвсем несъвместима.

За греховете нейни ще пали пак свещица -

уж чужда е,  а всъщност... неделима.

 

 

© Елица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??