16.02.2014 г., 18:51 ч.

Неделна равносметка 

  Поезия » Друга
868 0 8

"Моли се! Яж! Обичай! Не съди! Защото в понеделник ще е късно." /Д. Банев/

Неделна равносметка

И хлябът ни щом вече не е хляб
то как ли, Боже, ние да сме същите?
Замесихме си нов, модерен свят,
и крием се (от себе си) по къщите...
които ще се срутят някой ден
ей тъй - върху самотните ни плещи...
Ще бъдем ли щастливи? Не съвсем.
По дяволите всички скъпи вещи!
Онези малки, простички неща,
за зрението ни сякаш са далечни?
Ако живеем всички в нищета
ей Богу, ще сме трижди по-човечни!
Не ни е страх от Дантевия ад.
Живеем... Сякаш всичко ни е ясно.
И в този хладно-моделиран свят
сърцето ни за чувства все е тясно.
"Моли се! Яж! Обичай! Не съди!"
- един поет го каза с думи прости.
... Но всеки срещу себе си върви.

А тук, на този свят, сме само гости...

Павлина Соколова

 


© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??