22.10.2017 г., 9:08 ч.

Неделно -Возкресение 

  Поезия » Друга
421 1 7

А тя, онази муза, си умря.

Погребахме я в неделя.

Учудена се вдигна вечерта,

направи помен в слънчева къделя.

В понеделник долетя скръбта,

зимувала бе някъде, на топло.

С нея  тръгнала бе  пролетта,

но се препъна

в локва.

Сега в срядата на тоз сезонен кръстопът,

предричам жаркото си лято.

В четвъртък смятам да се утеша

с перушинките от лястовиче ято.

До края  петъчно ще извървя,

препъвайки се със смирение.

Ако се случи музата да възкреся-

то пак ще е неделя – Възкресение.

© Христина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??