3.09.2007 г., 9:42 ч.

Недовършена още е иконата 

  Поезия
748 0 28


                                   Недовършена още е иконата.
                                   Нарисувах теб, Майчице, Божия.
                                   Топло, с обич гледат очите ти,
                                   сега извайвам святата рожба.

                                   Безмълвна, смирено очакваш
                                   да положа накрая и златното,
                                   ще те целуна пак за сбогуване,
                                   ще вградя душата си в святото.

                                   Пред тебе с вяра, Богородице,
                                   други в болката глава ще свеждат.
                                   В храм ще се превърне твоят дом
                                   и убежище за милост и надежда.

                                   Ще целуват прекрасния ти образ,
                                   ще те милват, с цвете ще те кичат,
                                   с Бога ще говориш, ще помагаш.
                                   Вечна си и свята! И това ми стига.

© Магдалена Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??