14.05.2016 г., 0:02 ч.  

Недовършено 

  Поезия » Любовна
489 1 14

Мъка тегне в песен недопята

клас жадува нива незасята,

блян бленуван - пътища далечни -

отлетяха  страстите сърдечни...

 

Спомен скъп - любов неизживяна,

шепа сол е във кървяща рана...

Гост гостува - срещам самотата,

с чаша сълзи черпя пак тъгата...

 

Ласки чака хладната постеля,

сам ще бъда тази нощ във нея...

Чувства жарки - слана ги попари

във сърцето не горят пожари...

 

Сън не идва - утрото настава,

мисли - птици, вятър разпилява...

И се моля - вий я навестете

вест добра, дано, ми донесете...

 

 

Любомир Попов

© Любомир Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??