Издебнал те зад някой ъгъл
или причакал те напред,
наточил свойте остри зъби
или в ръцете с пистолет,
стои непоклатим, коварен,
издялан от гранит или метал,
блестящ или пък сив, печален,
подобен на космясал грозен звяр,
подобен на опал най-черен,
подобен на брилянтен низ,
искрящ или пък начумерен,
на челото със ситен пот,
раздърпан или пък наперен,
но винаги един –
живот!
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени
Поздрави и на двама ви!!!