29.06.2012 г., 9:54 ч.

Ней 

  Поезия
652 0 4

НЕЙ                                      

 

Чета аз твойте стихове      

и боязливо надзъртам        

в душата ти,                         

при тайни, пазени свенливо,

в интимен порив                  

на листа изляти...                

 

Коя си ти, Омайнице,         

че пишеш толкоз хубаво,    

и думите                               

прочетени ме сграбчват     

за гърлото с тъга                 

несподелена?                      

 

Една вселена цяла             

има в твоя стих –                 

една душа човешка             

наранена...                           

 

май 2012

© Димитър Ганев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??