15.01.2009 г., 8:29 ч.

Нежен ден 

  Поезия » Друга
556 0 2
Нежен ден.
По капилярите на дърветата
тече младост и аромат на бъдеще.
Почвата ласкаво изпраща розовите червеи,
надянали упоритостта си
и тръгнали на някъде,
а небето -
това старо от войни и предразсъдъци небе,
сякаш стана прозрачно и през него проблесна
ясният довод, че все пак има рай.
И в този нежен ден,
разлистил вечността си по тялото на природата,
аз виждам себе си -
виждам се в твоите очи,
където всеки има слаби и силни страни
(като първото напълно обезсмисля второто)
и всичко се свежда до плюс и минус.
Нежен ден...
синоптиците предвиждат много слънце,
очите ми предвиждат дъжд -
дъжд от нямане...

© Анелия Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??