3.07.2007 г., 16:59 ч.

Нежен стих обичлив 

  Поезия
2510 0 1
Аз съм хладния пролетен дъжд,
     носещ радост,
                   надежда
                           и смях.
Весели и млади момичета,
                     аз съм техния грях.

Аз съм шарена, усмихната дъга,
          виж ме - невинна,
                              слънчева
                                     и вечна.
Пратеник на слънцето, носещ топлина,
                         пристигнал от земя далечна.

Аз съм птичка на някое чудно дърво,
              може би славей,
                                 синигер
                                   или авлига.
Пролетта, тъй обичана и желана, ръка за ръка
                                                      със мене пристига.

Аз съм шапката на някой магьосник - 
               крия магия искрена,
                                             весела,
                                                     нежна.
Безброй златни звезди на тъмното, синьо небе,
                             изплетени от вълшебната прежда.

Аз съм усмихната книга с красиви корици,
                    носеща смях,
                                      живот
                                            и радост.
Приказка, написана със сребърни букви,
                                       за безкрайната младост.

Аз съм просто искерно весел човек,
                  леко разсеян,
                                      луд
                                         и щастлив.
Аз съм само момиче. Само един
                                 нежен стих, обичлив.

© Гергана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасен автопортрет - дъжд и грях, слънце и пролет, непрочетена приказка! Поздравления!
Предложения
: ??:??