11.03.2011 г., 14:57 ч.

Нека ми 

  Поезия
562 0 3

Нека ми, щом съм събирала

обичта си до кръвоизливи.

Уж е живот, а все съм умирала.

Е, какво пък? Имала съм и изгреви.


Нека ми, дето съм плакала!

И другата буза ще дам. Зашлеви ме!

Приятел да срещна до днес не съм чакала,

защото Приятел е моето име.


Нека ми, щом съм си мислила,

че светът е приветлив и светъл.

Лотариен билет в ръка не съм стискала.

Ръся фалшиво тъгата си с пепел.


Нека ми! Нека ми, щом съм повярвала,

че каквото дадеш, това ще получиш!

Какво пък? Щом не съм ти притрябвала,

не натискам. Любовта ще се случи...


Нека ми, нека! В чаша, удавена

безвъзвратно, надеждата плиснах.

Тогава не знаех, че от нея съм правена...

И пак я родих, макар че не исках.


Нека! Че някога, някъде в тъмното

и за мен зрънце Бог ще отчупи.

Най-доброто е, знаем, на дъното

много често в мидена люспа.

 

© Миглена Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Нека!
  • Искрено и замислящо...харесах!Нека ти .....все такива хубави стихове да пишеш
  • Нека ми, щом съм повярвала,

    че каквото дадеш, това ще получиш!
    И ДА НЕ Е ВЯРНО - ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА!
    И ТОГАВА ЖИВОТЪТ НИ СЕ ПРЕОБРЪЩА!

    Много ми хареса!
Предложения
: ??:??