8.04.2017 г., 19:35 ч.

Нелечимо 

  Поезия » Друга
312 2 0

Не служи за нищо разстоянието.
Паузите.
Мълчанието.
Когато в сърцето е "да".
Животът казва "не".
Мразиш се.

 

Режи!
Или сърцето.
Или живота.
Но режи.
Друго да ти оставаше,
но не би.

 

Изгубен си.
Има ли път по средата?
Търсиш.
Заобиколен от предатели.
Избор не ти остават.
И сам себе си убеждаваш,
че път няма.

 

Режи!
Плът.
Душа.
Съвестта не спи.

 

Израстъци.
Окастрени.
Без лимфа.
С отрова.
Онези,
които казват "обичам те",
а в ръцете с окови
за теб.

 

На какво са готови?
Да искат.
Да искат.
Да искат.
И си притиснат.

 

И не служи за нищо разстоянието.
Нито мълчанието.
Паузите.
Обръщат всичко в лъжи.
Дори и теб самия.

 

Режи!

 

Или умри.

Но в любов

Бъди!

 

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??