В съседката ми
нощен гост пристигна –
дъщеричката и спи...
На масата свещи горят,
лицето и в усмивка грее,
а по стъклото капе,
мокър първи сняг.
В две чаши вино се налива –
разлива се кристален звън,
а в тишината новата посуда
лицата отразява меко,
преливащи от нежност
и възбуда.
Той, ризата си
пооправя непохватно
в очакващо мълчание смутен,
а тя с въздишка не на място,
отронва,
че ножовете са тъпи
и че в квартирата е тясно.
Той – мъж разведен е, отдавна
и тя разведена, от време...
Какво ли има тук, неясно?
Какво ли чакат?
Вината не е тяхна –
нищо, че е тясно.
Той, горд е –
вижда се...
Кого да обвиняваш?
Изглежда твърд
с характер точен.
Но, Господ му е съдия –
нали е мъж...
Седи спокойно,
като непорочен.
Навън дърветата
извиват голи клони,
а дъщеричката израства,
по малко
с всеки минал ден –
дали и тя
с ножове ненаточени,
тъй ще въздъхва,
пред смутен ерген?
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени