Неочаквана спирка
Животът ми внезапно аварира,
отказвайки познатия маршрут.
Стоя сред неизвестното объркана:
Коя съм аз?!
Къде е моят път?!
Багажът си безпомощна преглеждам:
любови,
рани,
(скътани прилежно),
тревоги,
радост,
окуцяла страст,
мечтите ми,
объркани небрежно,
притихнали под делничния прах...
На дъното - възможни стари грешки
виновно гледат с молещи очи...
Но щом да се прости е най-човешко,
защо човекът сам не си прости?!
Прегръщам се – Аз - Светлата и Тъмната.
(Вселената усмихна се дори.)
Багажът лек е.
Тръгвам на разсъмване
след изгрева, с надежда и мечти.
© Пепи Всички права запазени
Човек трябва да се обича, за да го обичат и другите, макар че не можеш да се харесваш на всички,а това не е и необходимо.
Благодаря, Нелиса!
Личното местоимение ме изразява най-пълно!Държа на него!
Харесвам се точно такава!