26.12.2011 г., 1:32 ч.

Непосветено за маскарадните 

  Поезия » Друга
463 0 5

/gOra & aw_neli /

Самотно вино... мълчи в чаша една,

легло единично... в два реда сълза...
Объркани мисли, родени без глас,
се вият в ума на забавен каданс...

Кръстопътно стоя с ръце в джобове,
заплюла фалшиви чувства - велможи!
Със шкурка за мантия - превантивно,
от пресилени ласки! Уф, че противно!

Събувам чорапи, захвърлям обувки,
леко загърбвам всички преструвки,
насилени стихове за възхищения,
нетрайни чувства и низки щения...

Мятам чаршафа на лошите мисли
далече от тихия ми звезден свят.
Фалшивите приятелства не искам.
Нямам сили те отново да ме болят.

Не искам и ласкателни криви думи
в гърба ми да се забиват като камѝ.
Пѝсна ми от тези събирателни суми,
що мятат върху ми усмихнато злини.

Не искам като гладно, пребито псе
да ми се нахвърлят злостните хули.
Назаем чувства, от стиховете взел,
в себе си любов и  свян не събудил.

Два ручея сълзи ми доливат виното
в нежната, красива кристална чаша.
С усмивка отпивам, a напук на злото
Вселената Любов се лесно не плаши...

© Жанета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чудесен дует сте двечките!
    Светли празници, Жани!
  • Чудесно се бориш с лицемерните отношения в най-истинския празник на Рождеството! Честито и много искрено веселие с истински приятели!
  • Честита и на теб, Сиска! Светли празници, сбъднатост и щастие през цялата следваща година!
  • Честита Коледа,Жани!
  • Светли празници, Жан-птице...
Предложения
: ??:??