Остави ме да потъна във съня си...
Не искам повече да съм сама!
Остави ме да приема гибелта си...
Не вярвам вече във света!
Не вярвам в Сляпата Неделя
и в нежните, прочувствени слова...
Забравих Твоята повеля -
"Обичай всичко живо на света!"
Кого в света да заобичам?
Не вярвам вече в любовта!
Не искам мислено да тичам
след всяка блеснала звезда!
Аз искам тихо да изтлея
и в пепел да се претворя!
От болка с вятъра да пея
и тъй без обич да умра!
Аз искам никой да не помня
и никой нивга да не помни мен...
И всички спомени бездомни
да бъдат само мой проблем!
Не искам повече да преча
на личната ви, скъпа суета...
Затуй се моля днес, Човече -
Изтрий ме, ако можеш, от света!
© Иринка Всички права запазени