22.04.2010 г., 16:01 ч.

Неразбрана 

  Поезия » Друга
670 0 1

Неразбрана


 Не ме интересуваше преди
и сега особено не ме касае
кой за мен какво ще каже;
за мене хорското мнение
продължава да е без значение,
не съм с благородно положение.

Всички упорито вярват във това,
че родена съм със ангелска душа,
мога да помогна на всекиго в беда,
но, хора, разберете - ангел не съм,
за щастие и демон зъл не съм,
човек обикновен съм като всички,
просто много Ви обичам всички.

Макар да правя, каквото си реша
и да съм все така луда глава,
понякога съм прекалено добра,
а не всеки заслужава това.

Живея, на мен както ми харесва,
аз свободна като птица съм;
живея, сякаш съм във сън,
не обичам да вирея в клетки,
и няма да пристъпвам клетви.

Чувствата пред никого не показвам,
макар затова жестоко да се наказвам
и да съжалявам много след това,
но е късно и пак, отново, отново,
съм аз сама, винаги сама,
дори сред хората.

© Нели Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Нели, много ми хареса! Само така. Поздрави.
Предложения
: ??:??