Неразкаян
Страдалец е този, който се влюбва
в девойка, която го недолюбва
и това въобще не е най-зле,
а тя, когато го лъже във жално лице,
със знаци лъжовни и змийски очи,
той пада в плен и в хаоса крачи.
Надежда го тласка към висотата,
не е същия, срещнал веч' красотата,
а узнал, че тя е лъжовна и долна,
криела от него истината подмолна,
неподготвен пада той във борбата,
чувствайки като сестра самотата.
© Християн Гулов Всички права запазени