1.10.2013 г., 22:26 ч.

Несамотно 

  Поезия
435 0 0

Когато на прага ти  пристъпи самотата

и тропа бясно тя по входната врата,

недей във стаята си да я пускаш,

нежална гостенка е тя!

 

Запей любимата си песен, 

маска на щастливец си сложи

и смей се, сякаш нямаш рани,

шамар на самотата зашлеви!

 

Ще се излаши заблудена,

че няма кой на топло да я приюти,

а ти ще ù смееш във лицето:

- Приятелко, време ни е да се разделим!

 

Ще си отиде огорчена 

и с наведена глава,

а ти ще се вглъбиш отново

привидно весел, ала сам.

 

© Ния Младенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??