11.06.2020 г., 8:30 ч.

Несбъднато сбогуване 

  Поезия » Любовна
1186 10 27

НЕСБЪДНАТО СБОГУВАНЕ

 

Небето не съветвам как да плаче.
Полето знае как да ражда жито.
Незрим пристига винаги косачът,
среднощ, когато разцъфтят липите.

 

Не съм научена да се сбогувам.
И ти не знаеш как да си отидеш.
Възможно беше с тебе да отплувам.
Но никой не е стигал Атлантида.

 

Копнея да те дишам – до насита! –
и в твойта пазва залез да мъждука.
Снишават се докрай над нас звездите
и молят да се преродят в светулки.

 

Валентина Йотова, 10 юни 2020, София

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??