13.10.2007 г., 12:04 ч.

Нещо хубаво... 

  Поезия
1162 0 8
 

Като топли лъчи на утро

мойте мисли докоснаха твоите.

Случи се нещо хубаво

в твоя свят и в моят.


Като буйна река напролет

мойта радост увлече времето.

Тя го спря да си поговорят,

то забрави да се отмерва.


Тя го върза на папионка,

то се смя и го заболя коремчето.

И се гониха из часовника,

и се стигаха цяла вечер...


А съня ги причака палаво

и ги гушна, и нацелува.

Нещо твое и мое някакво

се прегърнаха и засънуваха


чудеса и красива пролет

във сърцето на есента.

А луната нощта помоли

да позабави сутринта.


И се усмихна съня, спокоен,

пълноцветен като дъга.

Твоя свят докосна моят

с нежността на една мечта.


Лъчите на утрото

тихичко си намигнаха.

Случи се нещо хубаво.

Мислите ни се настигнаха...

© Цвети Пеева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??