15.12.2007 г., 8:44 ч.

Нещо като носталгия 

  Поезия » Друга
749 0 12

Виждаш ли? – Как губят се следите

по пясъчния бряг, останал сам.

Дочуваш ли? – Разбиват се вълните

във вятър, който сила им е дал.

 

И там, в пенливото море остава

онази знойна лятна нощ,

и то единствено ще ни навява

спомени, приспани в детски кош.

 

Сега, единствено във пясъка изстинал

се впива погледът ми – търсещ топлина,

а песента на чайките – във стон преминала,

пригласяща на мойта самота.

© Николай Стойчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??