21.09.2007 г., 10:40 ч.

Нестинар 

  Поезия
1414 0 10

Искаш ли да бъдеш нестинар?
Не е трудно, затвори очи!
На косите ми в червения пожар,
бос и разсъблечен се гмурни!

Огънят се пали и изтлява,
колкото и силно да гори.
Но косата си когато разпилявам,
трудно може да се укроти.

Мислиш си, че въглените парят,
а не си опитал моите ръце.
Там, където ги допра, изгарят
и лекуват с късчета небе.

А препивал ли си с тежко вино?
Аз ще те напия с топлина.
Но да знаеш, че държи с години...
С моето пиянство е така!

Знам, че се боиш сега от огън,
но пожарът в мен те изкушава.
Забрави за болката за Бога!
Можеш ли да стъпваш по жарава?!

© Зорница Петровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??