Дали сме луди в любовта?
Или сме луди във страстта?
Страстта, която ни опиянява.
Страстта, която ни изпепелява.
Във вечния олтар на любовта...
И нестинарите върху жарта
играят, пеят... оцеляват.
А ний изгаряме от страст!
А ний изпадаме в екстаз!
Дали ще оцелеем в тази
бурна страст?
Ще бъдем ли като нестинари,
върху жарава да играем?
Или, нещастни, тихо ще ридаем?
О, не! И - не!
Ний сме нестинари!
А любовта ни е жаравата...
Нестинар не може без жарава!
Жаравата - без нестинар!
© Снежана Терзиева Всички права запазени