20.04.2018 г., 19:55 ч.

Нестинари в очите ти 

  Поезия » Гражданска
404 0 0

Дълбоко в очите ти, някъде там,
е скрито кладенче с бистри сълзи.
До него, душата ти, сякаш е храм,
сърцето ми влиза, свещичка гори.

 

Пристигам с тъга от спомени стари,
зараснали рани още кървят.
Запали ти огън, но някак не пари,
нестинарите чувства – в жарава вървят.

 

Смирен коленича, икона пред мен,
виждам душата ти, казвам молитва.
Водиш ме в кладенец, тъмен, студен,
до него, сърцето ти, ценна реликва.

 

Уплашен стоя пред тези сълзи,
които може би в теб съм събудил.
Покланям се тихо, моля, прости!
Лошото в мен, далеч съм прокудил.

 

Явор Перфанов
18.04.2018
Г.Оряховица

:)

© Явор Перфанов Всички права запазени

Стихче 2018

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??