Н Е С Т И Н А Р С К О
В бесен танц си се завихрил
върху лава от емоции -
палиш огън и стоиш
смело в център от въпроси.
И жонглираш със сърца
на невинни и покварени,
и играеш със съдби
безнадеждно все
на теб отдадени.
Как ли ще се защитиш
и от огъня опазиш?
Въгленче към теб пълзи -
прави диря от пожари.
Дръж се смело и помни
мечката... страха... гората...
Дори на нестинарите
опожаряват се сърцата.
© Калина Игнатова Всички права запазени