На Е. С.
Ти си всичко, което не съм.
Аз съм всичко, което не си.
Докога ще си само мой сън?
Докога ще съм твой блян красив?...
И по вятъра вест ще ми пращаш...
Ще ме галиш с ръцете на мрака...
Ще ми шепнеш невидим с листата...
Докога?... Уморих се да чакам!
Любовта... Тя ли нас ще спаси?
Или скръбнокамбанният звън?...
Аз съм всичко, което не си!
И живея... не само насън!...
Албена Димитрова
4.11.2018.
София.
© Албена Димитрова Всички права запазени
Или скръбнокамбанният звън?...
Аз съм всичко, което не си!
И живея... не само насън!..."
Разтърси ме, Албенка!