5.04.2024 г., 8:28 ч.

Невесело веселие 

  Поезия
61 1 0

Невеселост отвсякъде се смее,

студ странен пред очите ми надвисва.

А светът очаква да запролетее,

не отговорени въпроси се разлистват.

 

Защо неразпозната красотата,

неутрализира се с нелепи думи.

Симпатии печели грозотата,

танцуваща на воля в зали шумни.

 

Защо днес истината се смълчава

похулена, с пришити обвинения.

Защо лъжата продължава,

да се приема без уместно подозрение.

 

Въпросите завършват със въпроси,

разровили до корен тишината.

Красивото в сърцето си ще нося,

гласът на Истината и на свободата.

 

 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??