20.11.2011 г., 11:16 ч.

Невярна съпруга 

  Поезия
717 0 10

НЕВЯРНА СЪПРУГА




Залутана някъде
из мечтите красиви, вярна съпруга
си чатеше с мен.
Говореше тя,
като че няма проблеми.
Като че слънчев е всеки неин ден.

Недей бе, прекрасна.
Този път съм го минал.
И знаеш ли?
Малко народ заблудих,
привлякох и завист,
и злоба, омраза...
Но питаш ли аз
самият бях ли щастлив?

Бисерче нежно!
Душичко прекрасна!
Че си тъй вярна съпруга
много красиво звучи.
И не е важно дали аз вярвам.
Но да заблуждаваш себе си
с тези лъжи...

Имаш предвид може би секса?
Но, миличка,
изневярата не започва от там.
Тя започва от мимика, дума и поглед.
Но къде точно в нас –
аз също не знам.

Понякога май си объркана,
чувствам.
А си убедена, че вървиш
по правия път.
Повярвай ми,
тук ти съчувствам.
Влязла си вече
в порочния кръг.

Лабиринтът е сложен.
Ти по кой път тръгна?
Че е правилен, мислиш
и убедена вървиш.
Не крачиш, а бягаш
по тази пътека
и дори не помисляш,
че вече грешиш.
Поспри.
За миг се огледай.
Сама си по пътя,
самотна душа.
С кого се надбягваш?
Какво ще докажеш?
Или си мислиш,
че твой е света?
Светът е за всички...
Верни, неверни...
Светът е това,
което творим.
И никой в повече
няма да вземе.
И всички в различни
посоки вървим.

Ще дойде моментът,
когато навярно
и ти ще се влюбиш
в някой друг мъж.
И всеки ще казва,
че туй е греховно,
а всеки го прави,
дори и веднъж.
Може би няма
никаква истина
в моите думи
и мисли дори.
И може би
сега ти е весело,
но след време
за тях си спомни.

Друго какво аз да ти кажа?
А дали нещо ти казах дотук?
Дори и така аз не бих се отказал
да бъда за миг с теб
вместо твоя съпруг!


© Ник Желев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • !!!
  • Благодаря ви приятели!
    Милена,а ти къде се беше покрила?
  • Вече стана ежедневие...това е самата истина, но, когато го разбереш, е късно! Много ми хареса!
  • Браво!Много е хубаво!
  • Честно и типично по мъжки! И по приятелски, и по човешки!Става точно така! Поздрави за позицията!
  • Благодаря ви Ирен,Дани,Сиси,Нина!
  • Оригинално и много актуално стихотворение! Поздрав!
  • !!!
  • Интересно! Свежо! И често вярно!
    Не винаги забелязваме как ни завлича нещо "забавно"...
    И все пак има изключения,
    и сред тези за които чата е забавление.
Предложения
: ??:??