17.02.2012 г., 10:12 ч.

Незаконната Любов 

  Поезия » Философска
631 0 11

      Незаконната Любов

 

С теб някога, във някакво  „ Отдавна”

живяхме незаконно с Любовта,

а Радостта бе нежната ни тайна

и криехме се в нея от света,

 

че беше си измислил той сурови

и неразумно строги правила:

да гони незаконните любови

и да покрива голите тела...

 

А бяхме безразсъдни и свободни

в желанията си в ония дни,

но в Любовта достигахме върховни

достъпни за избрани висини...

 

И любехме се вихрено  тогава,

(О, тъй незабравими Времена!..)

а и Религията дето изповядвахме

бе с аромат упойващ на Жена!..

 

И вдишвахме я с жизнена спонтанност,

и всеки допир с нея беше жар...

 

...О, Времена на девствена виталност

и  Дяволът когато беше с чар!..

 

 д-р Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??