Незаконната Любов
С теб някога, във някакво „ Отдавна”
живяхме незаконно с Любовта,
а Радостта бе нежната ни тайна
и криехме се в нея от света,
че беше си измислил той сурови
и неразумно строги правила:
да гони незаконните любови
и да покрива голите тела...
А бяхме безразсъдни и свободни
в желанията си в ония дни,
но в Любовта достигахме върховни
достъпни за избрани висини...
И любехме се вихрено тогава,
(О, тъй незабравими Времена!..)
а и Религията дето изповядвахме
бе с аромат упойващ на Жена!..
И вдишвахме я с жизнена спонтанност,
и всеки допир с нея беше жар...
...О, Времена на девствена виталност
и Дяволът когато беше с чар!..
д-р Коста Качев
© Коста Качев All rights reserved.