21.08.2009 г., 12:37 ч.

Независимост 

  Поезия
652 0 5

От любопитство те опитах отначало.

Бе сладка, топла... и поисках още.

Разля се като дрога  в зажадняло тяло

и зацарува в будните ми нощи.

 

В мъгла от страст обвиваше ми сетивата.

И инхалирах те във всяка алвеола.

На чувствата опъваше ми тетивата,

с любов ме зарази, по-тежка от ебола.

 

Попивах те по кожата си, като доза.

Четях те жадно, като стар роман.

Броях до среща - за поредната наркоза.

Завършен бях любовен наркоман.

 

 

Сега забравата е моят антидот.

А спомените - хапче против грях.

Не съм зависимият влюбен идиот,

макар че предпочитам да си бях...

© Велизар Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??