23.05.2018 г., 13:01 ч.

Неизбежност 

  Поезия » Философска
255 0 0

НЕИЗБЕЖНОСТ

 

Машинката е нещо "развалена"
 от сутринта  петата ме боли ме боли...
Тук Старостта е грабнала остена
и сякаш иска да ме унизи!

 

Аз знам, че болката ще мине.
Но по петите ми е Старостта,
сърцито ми от нея ще изстине
а може би ще ми отнеме и Света!

 

Аз знам, това е нещо неизменно –
това е жизнения кръговрът!
Сегашното измества всичко прежно
и прави "темане" на някой млад!

 

Аз за това на никой не се сърдя,
не мога всичко туй да променя!
Болезнено не го приемам, твърде,
но искам само да го обясня!

 

В задгробното не мога да повярвам...
Нима отново щи се преродя?!
Логично ли е тъй да си разкарвам?
О, по-добре ми е тук да си стоя!


 21.11.2011г. София

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??